Platte Daken

l

Platte daken zijn weer helemaal in!

Wij helpen je ook bij platte daken. Veel schuilplaatsen zijn vlak en lijken op het oude gebouw, voornamelijk in droge gebieden. Platte daken zijn daken met een lage helling. Platte daken werden geïntroduceerd in de jaren 1920 tijdens de Victoriaanse tijd.
De meeste gebouwen met platte daken hadden een helling van ongeveer 7° en waren gebruikelijk in overheidsgebouwen.

De platte daken begonnen toen geïnjecteerd bitumineus vilt werd gebruikt om overkappingen van bedrijfsstructuren te bouwen. De methode omvatte het coaten van meerdere lagen bitumen op de onderlaag van beton. In de jaren 50, na het einde van de Tweede Wereldoorlog, werden stalen vlonders, ook wel beworteling van gegalvaniseerde staalplaten genoemd, een trend.

Een steil hellend dak is gevaarlijk om te beklimmen. In feite zou een dakdekker u waarschijnlijk verbieden om voet op het oppervlak te zetten. Bij een val kunt u de dakbedekking beschadigen of ernstig letsel oplopen.
Platte daken zorgen voor een gemakkelijke toegang. Het is veiliger en handiger voor u en uw dakdekker om op te klimmen bij het uitvoeren van routine-inspecties en het reinigen van dakgoten.
Met platte daken kunt u een daktuin ontwerpen en de energie-efficiëntie van uw huis verhogen. Ook kun je zonnepanelen eenvoudig plaatsen, zonder dat ze vanaf de straat gezien worden. U kunt ruimte maken voor uw HVAC-unit. Je zou een dakterras kunnen bouwen dat je een vogelperspectief geeft van je buurt.

Voordelen Plat Dak

Die dakruimte is voor sommige huiseigenaren een groot voordeel. Platte daken zijn perfect voor woningen die regelmatig worden blootgesteld aan harde wind. U hoeft minder reparaties uit te voeren, wat tijd en geld bespaart.

Duidelijke Constructie
Duidelijke Constructie

U kunt een plat dak voor een garage-uitbreiding of schuur die aansluit op het hoofdgebouw zien als een voorbeeld van een installatieproject voor een plat dak.

Duurzaam
Duurzaam

In ruimtelijke termen kunnen platte daken zeer efficiënt zijn, de schijnbare massa van een gebouw verminderen en gemakkelijk toegankelijke ruimte bieden voor diensten, zoals HVAC-installaties, fotovoltaïsche panelen en thermische zonnebuizen. Terrassen, groene daken en daktuinen kunnen ook de ‘vijfde’ verhoging verrijken, wat een belangrijke voorziening vormt voor de gebruikers van het gebouw.

Makkelijk te herstellen
Makkelijk te herstellen

U kunt uw dak eenvoudig repareren tegen een zeer redelijke prijs. Het is betaalbaar voor elk soort dakprobleem.

Dakwerker in Pittem nodig?

Wij staan klaar om je te helpen met al je vragen of problemen rondom platte daken.

Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Contacteer ons vrijblijvend